Nieuws

10 tips voor Assetmanagement - deel I

04 december 2017
Blogs en interviews
Als gemeente Súdwest-Fryslân zijn we laatste jaren hard aan het werken om de veelzijdige werkwijze van Assetmanagement in te voeren. We hebben al met succes stappen in de goede richting gemaakt en tegelijkertijd zijn we nog volop in ontwikkeling over hoe te meten en bijsturen. We verbeteren continue.

Pas op voor meer 'Merwedebruggen'

27 november 2017
Externe nieuwsberichten
"Door soms in een vroeger stadium meer uit te geven, bespaar je jaren later veel geld" aldus Jules Verlaan - directeur Construction Management & Engineering aan de TU Delft.

‘Smart City’ Rotterdam haalt het afval voortaan slimmer op

23 november 2017
Externe nieuwsberichten
De wereld om ons heen staat niet stil. Ook in Rotterdam schieten de smart city toepassingen als paddenstoelen uit de grond. Binnenkort geven de afvalcontainers hier dankzij sensoren zelf aan wanneer ze bijna vol zijn. Deze informatie komt vervolgens automatisch terecht in de routeplanning van de chauffeurs.

In januari gaat de Winter School: Leergang Assetmanagement voor Infrastructuur van start!

21 november 2017
Evenementen en bijeenkomsten
Vanaf 15 januari 2018 start CROW met de Winter School: Leergang Assetmanagement voor Infrastructuur. Assetmanagement ondersteunt professionals die werkzaam zijn bij overheidsorganisaties en omringende partijen bij het efficiënt en effectief beheren van de openbare ruimte en infrastructuur.

Escaperoom Assetmanagement

21 november 2017
Evenementen en bijeenkomsten
Op 1 december organiseren we - in samenwerking met Case - een Escaperoom Assetmanagement: een spel waarbij je fysiek in een kamer wordt opgesloten. Het doel is om te ontsnappen door het oplossen van puzzels. Er is beperkt tijd. De druk neemt toe. Het spel is uitdagend. Lukt het jou om de deur te openen?

Gastblog van Rijksbouwmeester Floris Alkemade: 'Repair with Gold'

16 november 2017
Blogs en interviews
De openbare ruimte vervult een belangrijke rol in onze samenleving. Zeker nu de bevolking steeds ouder wordt, de overheid van zijn burgers zelfredzaamheid vraagt en er sprake is van ongezondere leefstijlen die voor een verrassend groot deel ook een gevolg blijken te zijn van de inrichting van onze openbare ruimte.

Themabijeenkomst: Toekomstbestendig Beheer

09 november 2017
Evenementen en bijeenkomsten
De wereld verandert continu. Dit geldt voor steden als Rotterdam maar ook voor kleinere gemeenten en dorpen. Onze leefwereld zal ook in de toekomst blijven veranderen. Wat betekent dat voor het werk van beheer en reiniging? Wat vraagt deze toekomst nu en straks van uw organisatie en medewerkers?

Bermbeheer: een pilot van natuurorganisaties en LTO Nederland

07 november 2017
Externe nieuwsberichten
De Vlinderstichting, Floron en LTO Nederland gaan samen werken aan randvoorwaarden voor goed bermbeheer. Het doel is de biodiversiteit in wegbermen te verbeteren, met minder overlast voor boeren. 

Pagina's