Wat is uw ervaring met het beheer en onderhoud van innovatie producten?

Dit alles naar aanleiding van het artikel over de aanleg van een teststrook superasfalt in Noord-Holland. Volgens de deskundige gaat het superasfalt langer mee. Dit zou niet alleen kosten besparen maar ook voor minder oponthoud bij onderhoudswerkzaamheden zorgen. Lees het artikel https://bit.ly/2sBzGkK en deel uw eigen ervaring.

Reacties

Dag Patrick, wat een mooie ontwikkeling. Goed dat jullie hierin investeren. "Epoxybitumen bevat kunststof dat de prestatie van het asfalt sterk verbetert."
Ambassadeur
Hallo Patrick, mijn grootste uitdaging was altijd om innovatieve producten in beheer te krijgen. Bij de aannemende partijen was het vervangen van de openbare verlichting naar Led licht jaren geleden al een gesloten case, maar de investering voor de opdrachtgever het grootste struikelblok. De uitdaging met het beheren van innovatieve producten waarbij de levensduur flink verhoogt is dat we zelf niet zo ver vooruit kunnen kijken. Wanneer gaan we de innovatieve stap zetten als we niet weten welke innovaties we dan gaan missen? Komt er volgend jaar een asfalt op de markt die 60 jaar mee gaat, of een die geen CO2 kost in de productie? Wanneer laat ik toe dat een kabelgoot aangelegd wordt en de perfecte asfaltlaag weg gefreesd wordt? Wat doe ik met de restlevensduur als de weg verlegd moet worden? De mogelijkheid tot aanpassen wordt beperkt. Dat is vanuit beheer lastig. Vanuit onderhoud geven innovaties geen enorm nieuwe dynamiek. De methodiek verandert niet, alleen de kennis van het materiaal moet opnieuw opgebouwd worden. Geloven we meteen dat het innovatieve asfalt 30 jaar voort kan zonder onderhoud? of gaan we aan het begin toch voor de zekerheid jaarlijks kijken voordat we overtuigd zijn van het product?
Scroll naar boven