Leeft professioneel assetmanagement / beheer in jouw organisatie?

Ambassadeur

Wat maakt dat het (g)een gespreksonderwerp is? Hoe zijn mens en organisatie betrokken?


Reacties

Ambassadeur
Assetmanagement leeft!. Helaas is het nog niet in het DNA doorgedrongen en opgenomen, maar het leeft wel. Daar hebben we soms last van, enerzijds omdat assetmanagement te pas en te onpas wordt gezien als oplossing voor alles, als kapstok om veranderingen door te voeren, als kapstok om een onderzoek te starten of het met AM niet goedkoper kan, kortom als het zo uitkomt leeft assetmanagement.
Als ik echter een wethouder in de krant zie weergeven dat je prima meer geld aan jeugdzorg kunt uitgeven en op asfalt kunt bezuinigen besef ik dat assetmanagement nog lang niet in ons DNA zit. Als andersom een wethouder meer geld voor asfalt wil ten koste van zorg zal hij ongetwijfeld voor van alles en nog wat worden uitgemaakt.
Uiteindelijk krijgen we door AM wel steeds beter het beheer in de vingers. Risico's, kosten, prestaties, het zijn begrippen in het beheer geworden waar niemand meer vreemd van opkijkt. Er worden andere gesprekken gevoerd dan in de tijd dat het lijstje besproken werd dat uit de inspecties naar voren kwam. Ook toen werd de vraag wel eens gesteld, waarom, en wat gebeurt er als we het niet uitvoeren. Nu is dat de basis van al onze beslissingen, en is de staat van onderhoud een hulpmiddel, een indicator.
Kortom, de weg is ingeslagen, maar we zijn er nog lang niet.
Scroll naar boven