Waarom een BIM-coach?

Om assetmanagement optimaal uit te kunnen voeren gedurende de gehele levenscyclus van assets, hebben beheerders, projecten en opdrachtnemers steeds actuele, betrouwbare en complete informatie nodig. Zorg dragen voor die informatie doe je met BIM, Bouwwerk Informatiemanagement. Om BIM te kunnen implementeren in je organisatie, is het niet voldoende om te richten op ICT en data. BIM heeft ook invloed op processen, management en organisatie, en op mens en cultuur. Daarom vraagt BIM, net als asset management, om een verandertraject van de hele organisatie. De organisatie heeft daarom mensen nodig, die hun collega’s enthousiast kunnen maken en trainingen kunnen geven over werken met BIM. Die mensen zijn de BIM Coaches. Een BIM coach heeft een mandaat en steun vanuit het management nodig om de BIM implementatie een succes te maken
 

Wie en wat is een BIM Coach?

De BIM Coach is een enthousiaste medewerker van een gemeente, waterschap of provincie die affiniteit heeft met BIM ontwikkelingen. Zijn/haar enthousiasme en overtuiging werkt aanstekelijk richting andere collega’s. Een BIM Coach wordt daarvoor getraind en gecertificeerd door CROW in de Training BIM Coach en blijft up-to-date door lid te worden van het netwerk voor BIM Coaches bij CROW.

Een BIM Coach traint en coacht collega’s en heeft daarvoor beschikking over een kist vol BIM leermiddelen bij CROW, waaronder de Basisopleiding BIM Professional. Doordat de BIM Coach zijn eigen organisatie goed kent, kan hij de theorie van BIM goed verbinden met de eigen praktijk. Hierdoor worden de trainingen effectiever dan met trainers van buitenaf.
 

Netwerk van BIM coaches 

Als je eenmaal de training BIM coach hebt doorlopen, kun je lid worden van het netwerk voor BIM coaches. Dit is een netwerk van BIM coaches van gemeenten, waterschappen en provincies. De BIM coaches stellen samen een leerprogramma op, waarmee ze up to date blijven. Daarin kunnen trainingen gevolgd worden, en kan kennis gedeeld worden met praktijkvoorbeelden. De BIM coaches kunnen elkaar zo inspireren. Ook hoeft niet elke organisatie het wiel opnieuw uit te vinden. Is iets al beproefd bij de een, dan kan de ander sneller implementeren. Of juist niet in dezelfde valkuilen stappen.  
 

Wat biedt het netwerk BIM Coaches?

  •  4 netwerkbijeenkomsten per jaar waarin de BIM Coaches trainingen volgen, praktijkervaringen uitwisselen en elkaar gericht verder helpen.
  • Een steeds uitbreidende gereedschapskist aan BIM leermiddelen en kennis specifiek voor BIM Coaches
  • Kenniscaf√©s of webinars over BIM praktijkvoorbeelden waarbij de BIM Coach collega’s kan meenemen.
 
 
 
© Copyright 2022 iAMPro - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden - Beheer door
Scroll naar boven