Data-gedreven assetmanagement

Experimenteer mee met data-gedreven assetmanagement (DGAM)

Denk je ook dat het beheer van de openbare ruimte effici├źnter en beter kan door het toepassen van data-gedreven beheer? Ben je bewust dat data-gedreven voorspelmodellen kunnen helpen bij het maken van keuzes bij (grote) vervangingsopgaven in de openbare ruimte? En wil je in de praktijk experimenteren om dit te bereiken?

Dan sta je niet alleen!

Vanuit de samenwerking van CROW, VNG realisatie (Data Science Hub) en de gemeente Zoetermeer werken we aan het programma: Data-gedreven beheer van de openbare ruimte.
 
Binnen dit programma gaan we samen aan de slag.  Dit doen we binnen een lerende community.
 

Samen kennis en ervaringen uitwisselen

We organiseren bijeenkomsten en werksessies rondom data-gedreven beheren. We houden elkaar op de hoogte te houden rondom ontwikkelingen vanuit de markt en praktijkervaringen. Verder leren we over de praktische toepassingen binnen de dagelijkse beheerpraktijk.
Samen experimenteren

In een groep van overheidsorganisaties gaan we in de (eigen) praktijk de praktische toepassing ontdekken van data. Op dit moment starten we met 2 experimentgroepen:
  1. Data binnen een voorspelmodel interventiemomenten (hoe voorspel je het moment van ingrijpen voor bijvoorbeeld vervangingen op de middellange termijn?)
  2. Data-inwinningstechnieken (bijvoorbeeld door  liDAR en satelliet) om beheerinformatie te verkrijgen.
Door de experimenten kan je de ontwikkeling van de ‘eigen’ toepassing versnellen en verklein je de risico’s van een misser en/of desinvestering. Tegelijkertijd ontdekken we de collectieve toepassingen van data voor de beheerpraktijk.

We zijn inmiddels ook met de experimentgroepen gestart. Lees daar hier meer over.

 

Bijeenkomsten

In het kader van datagedreven assetmanagement organiseren we verschillende bijeenkomsten. Wil je hier meer over weten, of de video's bekijken? Klik dan hier.

Alle bijeenkomsten van iAMPro en CROW Levende Stad die nog komen, zijn te vinden op de pagina bijeenkomsten.


Downloads


Meedoen?

Experimenteer je mee? Vul dan vrijblijvend het onderstaande formulier in.Geef hieronder aan met welke groepen je mee wil doen.
Security code:


 

Wil je op de hoogte blijven over data-gedreven beheer? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief

┬ę Copyright 2021 iAMPro - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden - Beheer door
Scroll naar boven