Mijn stukje Nederland

Er zijn veel dingen die Nederland typeren. Toch is iedere gemeente anders ingericht. We zijn eigenwijs en bekleden ons land zoals we willen: de bankjes in Apeldoorn zijn weer anders dan die in Groningen. Hetzelfde geldt voor parkeermeters, prullenbakken, fietsstallingen en andere assets. Iedereen wil zijn voetstappen vereeuwigen, zijn stem laten gelden en een onmisbare bijdrage leveren aan het hier en nu. Iedereen geeft om zijn stukje Nederland.


Noem het saai of juist verzorgd en efficiënt.
Als je ons land binnenrijdt dan weet je het meteen, je bent in Nederland. Iconische paaltjes en boombeschermers, typische bloembakken en bankjes. Herkenbare verkeerslichten en het bijzonder goed verzorgde asfalt.

Welkom in Nederland
Vrijwel ieder stukje Nederland, iedere gemeente en provincie heeft veel van dezelfde assets in beheer. Waarom gaat iedereen er dan anders mee om? Waarom gaat hetzelfde paaltje in Goes langer mee dan in Tilburg? Wij geloven dat het ons veel tijd en geld kan besparen als we informatie centraal met elkaar delen.

Hoe ga jij ermee om?
Assetmanagement zit in een uitdagend jasje. Als assetmanager draai je namelijk aan een paar belangrijke knoppen. Wat zijn de laatste trends? Voldoet mijn gemeente aan alle eisen? Past mijn idee in het gereserveerde budget? Zóveel vragen. Er komt steeds meer op het bord van de provincies en gemeenten. De burger wordt steeds kritischer en gemeenten beconcurreren elkaar op woon- en leefomgeving. Ook heeft duurzaamheid zich gemanifesteerd tot een belangrijke waarde in onze omgeving. Een hele uitdaging voor jou als infrastructuurregisseur. Nu zijn wij benieuwd: hoe ga jij hier mee om?

Je bent wat je weet
Iedereen doet het dus anders. Dat hoeft helemaal niet. Als willen we delen. Dat jij deelt wat je weet. Informatie centraal delen bespaart namelijk tijd én het bespaart geld. Creëer nieuwe inzichten door buiten gebaande paden te kijken. Deel je kennis. Leer van elkaar. Beheer je assets beter.
 
iampro

Een schot in de roos
Het kennisportaal iAMPro belicht alle invalshoeken van assetmanagement. In de 'roos van iAMPro vind je de processtappen die jij als assetmanager doorkruist. Ze zijn als bladeren met elkaar verweven en doorkruisen verschillende thema’s. Hulp nodig bij het verdelen van taken en verantwoordelijkheden? iAMPro voorziet je van kennis. Weten welke brandpunten er gelden bij een specifiek domein? iAMPro leidt je de weg. iAMPro geeft antwoord op al je assetmanagementvragen.
 
Nieuw met assetmanagement?
Voor iedereen die relatief nieuw is met assetmanagement hebben we een selectie blogs, artikelen en praktijkvoorbeelden voor je uitgekozen die je snel een beeld geven van wat assetmanagement is en wat het voor jou en jouw organisatie kan betekenen. Mocht je geïnspireerd zijn, dan kan je je aanmelden voor onze iAMPro Nieuwsbrief (onderaan de homepage) en aanmelden om zelf mee te praten op onze community.

Doe mee op iAMPro!

Meepraten op de iAMPro community? Meld je aan en ga direct aan de slag door:
  • Zelf een bericht te plaatsen 
  • Te reageren op een bericht
  • Te reageren op nieuws en blogs
Zelf praktijkvoorbeelden aan te dragen.
 

 

Voorbeeld praktijkvoorbeelden

Beleidsnota over aanleg en onderhoud van provinciale wegen Noord-Brabant
Er zijn investeringen gedaan in de provinciale infrastructuur met als gevolg een grotere opgave om dit op een duurzame manier te blijven onderhouden.
Circulair bezemen
In 2030 is circulair de maatstaf. Dat is een van de ambities van de gemeente Rotterdam.
Fietspaden in het buitengebied gemeente Súdwest-Fryslân
Aanleiding om de fietspaden in de gemeente Súdwest-Fryslân onder de loep te nemen is de wens om het fietspad Burgwerd – Bolsward te verbreden.

 

   
   
   
Scroll naar boven