Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte (IMBOR) 2020 beschikbaar

Het IMBOR 2020 geeft een totaaloverzicht van álle objecttypen in de openbare ruimte en hun relevante kenmerken voor het beheer.

Het is de eerste versie van IMBOR die compleet is gevuld voor álle vakdisciplines. Een mijlpaal! Vanaf nu kunnen alle gemeenten, provincies en andere terreinbeheerders hun volledige areaal converteren naar deze landelijke standaard.

Het IMBOR is een informatiemodel dat terreinbeheerders ondersteunt bij hun assetmanagement en bij de opzet en vulling van hun beheersystemen voor bijvoorbeeld weg- en groenbeheer. Met de lancering van IMBOR 2020 wordt een belangrijke stap gezet in de standaardisering van de digitale informatie-uitwisseling over objecten in de buitenruimte.

Gelijk aan de slag met IMBOR?

Het IMBOR 2020 is digitaal beschikbaar in 2 kennismodules:

In groepsvorm aan de slag

Gelijktijdig met de lancering van het IMBOR 2020 als kennismodules, biedt CROW ook de eendaagse basiscursus IMBOR. Een cursus voor iedereen die meer wil leren over de voordelen van het IMBOR en hoe je het IMBOR kunt toepassen in je eigen organisatie. Bekijk de nieuwe cursus.
* NB. Indien de cursus niet doorgaat i.v.m. COVID-19, schuiven wij deze kostenloos door naar een ander moment. Je kunt ook altijd kostenloos annuleren.

Meer informatie

Lees meer over IMBOR 2020 op www.crow.nl/imbor.

Scroll naar boven